Onderhoud van Keepershandschoenen

Goede verzorging van je keepershandschoenen is essentieel om hun prestaties en levensduur te maximaliseren. Hieronder vind je uitgebreide richtlijnen over hoe je je handschoenen kunt onderhouden, schoonhouden en opbergen.

Onderhoud

Regelmatig onderhoud van je keepershandschoenen is cruciaal om ze in topconditie te houden. Hier zijn enkele tips:

 • Controleer regelmatig op slijtage: Bekijk na elke training of wedstrijd of er tekenen van slijtage zijn, vooral op de vingertoppen en de palm. Dit helpt om vroegtijdig scheuren en beschadigingen te voorkomen.
 • Gebruik beschermende sprays: Er zijn speciale sprays beschikbaar die helpen om het latex te beschermen en de grip te verbeteren. Gebruik deze regelmatig volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Vermijd overmatig rekken: Trek je handschoenen voorzichtig aan en uit om te voorkomen dat de naden en het materiaal uitrekken of scheuren.

Schoonhouden

Het schoonhouden van je keepershandschoenen is niet alleen belangrijk voor hygiëne, maar ook voor het behoud van de grip en duurzaamheid. Volg deze stappen voor het beste resultaat:

 • Reinig na elk gebruik: Spoel je handschoenen af met lauw water na elke training of wedstrijd. Vermijd heet water, omdat dit het latex kan beschadigen. Voor een grondige reiniging raden we het gebruik van Rinat Glove Wash aan, speciaal ontwikkeld om vuil en zweet effectief te verwijderen zonder het materiaal te beschadigen.
 • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen: Gebruik een milde zeep of een speciale handschoenenreiniger zoals de Rinat Glove Wash om het vuil en de zweetresten te verwijderen. Masseer de zeep zachtjes in het materiaal en spoel grondig af.
 • Droog op natuurlijke wijze: Knijp voorzichtig overtollig water uit zonder te wringen en laat de handschoenen op een koele, goed geventileerde plaats drogen. Vermijd direct zonlicht en warmtebronnen zoals radiatoren, omdat deze het latex kunnen uitdrogen en beschadigen.

Opbergen

Hoe je je keepershandschoenen opbergt, kan een groot verschil maken in hoe lang ze meegaan en hoe goed ze blijven presteren. Hier zijn enkele tips:

 • Bewaar in een handschoenenzak: Gebruik een speciale handschoenenzak of een luchtige zak om je handschoenen te beschermen tegen stof en vuil als je ze niet gebruikt. 
 • Vermijd vochtige omgevingen: Zorg ervoor dat je handschoenen volledig droog zijn voordat je ze opbergt. Vocht kan leiden tot schimmelvorming en een onaangename geur.
 • Bewaar op kamertemperatuur: Houd je handschoenen op een koele, droge plaats bij kamertemperatuur. Extreme temperaturen, zowel warm als koud, kunnen het materiaal beschadigen.

Aanbevolen Producten

Voor de optimale verzorging van je keepershandschoenen raden we de volgende producten aan:

 • Glove Care Essentials Set: Deze set bevat alles wat je nodig hebt voor de verzorging van je handschoenen. Het bevat een premium wasmiddel en reparatieoplossing (120 ml), een Glovefresh spray (120 ml) om je handschoenen fris en geurvrij te houden, en Gloveglu (120 ml) om de grip van je handschoenen te verbeteren. Door deze drie stappen te volgen, verleng je de levensduur van je handschoenen aanzienlijk. Gloveglu kan zowel voor als tijdens het spel worden gebruikt, bij zowel natte als droge weersomstandigheden.
 • Rinat Glove Wash: Deze speciale handschoenenreiniger verwijdert vuil en zweet effectief zonder het materiaal te beschadigen, waardoor je handschoenen langer meegaan en hun prestaties behouden.

Door deze onderhouds-, schoonmaak- en opbergadviezen te volgen, kun je de levensduur en prestaties van je keepershandschoenen aanzienlijk verlengen. Zorg goed voor je uitrusting, en ze zullen goed voor jou zorgen op het veld!